Lief voor je lijf, hét bodypositive boek dat je gelezen moet hebben

sommige dingen zijn er om dicht bij je hart te houden.

 

De dingen waar je het meest om geeft zijn vaak het moeilijkst om onder woorden te brengen, maar ik ga toch een poging wagen. Wie mij volgt weet dat het zelfvertrouwen dat ik nu heb er niet zomaar gekomen is. Ik ben van heel diep gekomen. Ik was al jaren super onzeker, zat in een omgeving die dat op alle mogelijke manieren versterkte en was – helaas – ook niet zo goed bezig met goed voor mezelf zorgen. Ik volgde het ene dieet na het andere (zonder succes natuurlijk) en m’n zelfvertrouwen zakte onder het vriespunt. Tegelijkertijd was ik het diep vanbinnen zo zat om daar zo mee bezig te zijn, en was ik wanhopig op zoek naar manieren om mij beter te voelen.

En toen kwam ik online Mayra tegen. Mayra, met haar geweldige bos krullen en een aanstekelijke lach die nog breder is dan haar heupen en die en – zo zou ik later te weten komen als ik haar ook persoonlijk zou leren kennen- een van de meest warme en badass zielen heeft die je ooit zou kunnen tegenkomen. Ik keek in het begin vooral op een afstandje naar haar op social media, maar dat alleen al was genoeg om me te inspireren om ook met mezelf aan de slag te gaan. Sommige mensen hebben gewoon zo’n licht in hun dat die glow automatisch afgeeft op de mensen rond hen heen, en zij is zo iemand. En zo begon m’n eigen reis naar meer zelfvertrouwen dus. Anyway, lang verhaal kort, je snapt dat ik niet zou staan waar ik nu sta zonder vrouwen als Mayra als voorbeeld.

Genoeg gefangirled Marianne… Wat zei je nou over een boek?

Fastforward naar nu, want Mayra heeft een bodypositive boek geschreven. En niet zomaar een bodypositive boek. Als er 1 bodypositive boek is dat je écht gelezen moet hebben, is het deze wel. Op je lijf geschreven heet het. Ik ga nog niet teveel verklappen (want je moet het dus lekker zelf gaan lezen), maar het is basically een soort bodypositive bijbel, met het verhaal van haar eigen journey, maar ook de verhalen van allerlei vrouwen (inclusief mezelf, jaja) die super herkenbaar zijn, samen met heel veel praktische en haalbare tips om zelf beter in je vel te zitten. Of je nu een diehard bodypositive expert bent, of nog maar net begonnen bent op je zelfliefde reis, dit boek is gewoon écht een musthave.

Extra mooi meegenomen: het ziet er ook nog eens prachtig uit. Echt zo’n boek om mee te pronken op je nachtkastje of koffietafel. I mean look how pretty it is!

En waarom moet ik dat nu gaan kopen?

Los van de redenen die ik hierboven opsom, moet je even stilstaan bij hoe weinig boeken als deze bestaan. Er vliegen elk jaar miljoenen dieetboeken over de toonbank, die deel uitmaken van een miljardenindustrie die al hun geld verdient met (voornamelijk) vrouwen zeggen dat ze niet goed genoeg zijn. Bedenk maar eens bij jezelf hoeveel geld je hebt uitgegeven aan diëten, boeken en bladen die je een summerbody beloven, anticellulitiscrèmes,… En hoeveel ben je daar mee opgeschoten? Dus hoe extreem zeldzaam en geweldig is het dan dat er een boek bestaat als Op je lijf geschreven, dat vrouwen écht kan helpen en écht een verschil kan maken… Maar hoe moedig is het ook om in zo’n dun-geobsedeerde wereld met dit zo’n boek naar buiten te komen? Broodnodig, maar tegelijkertijd doodeng.

Niet alleen zal Op je lijf geschreven een blijvende indruk nalaten op je leven en hoe je naar je lijf en andere lijven kijkt, het is ook belangrijk om zo’n boek in huis te halen als een duidelijke boodschap dat er meer van dit soort boeken moeten komen. Op je lijf geschreven stond een week in de bestsellerlijst en werd toen van de troon gestoken door een of ander dieetboek en sorry maar dat is écht bullshit. We hebben meer selflove nodig in ons leven, en dit boek is about as selfloving as it gets. Niet alleen is dit boek dus iets moois dat je kan doen voor jezelf (en de mensen in je omgeving #perfectcadeautje), het is ook een kans om een duidelijke Fuck You boodschap te geven aan alle mensen die zeggen dat je niet goed genoeg bent zoals je bent. Let your money do the talking babe.

Je shopt ‘m in allerlei boekenwinkels, maar ook hier online voor €20,99. Do it now, het is elke eurocent waard.

Babe alert.

Alright, cool, nog iets dat ik moet weten?

Yes, blij dat je het vraagt! Behalve het boek zijn er namelijk ook een reeks podcasts, waarin Mayra met verschillende mensen uit het boek in gesprek gaat over verschillende bodypositive onderwerpen. Ideaal om naar te luisteren in de file, tijdens het sporten, in bad, in de trein, op vakantie, tijdens het koken, in de lift of basically gewoon whenever you want. Podcasts die je aan het denken zetten, die je doen denken “shit dat heb ik nu ook altijd”, en die echt de perfecte partner zijn van het boek. Je vindt de podcasts op spotify, a bunch of apps, of (als je net als mij niet helemaal mee bent met moderne technologie) heel eenvoudig hier.

Yes, ik wil dit in mijn leven! Maarreuh… waar vind ik dat boek?

Nog even op een rijtje!

Het boek vind je in boekenwinkels of kan je hier kopen bij Bol.com voor €20,99

De podcasts kan je terugvinden bij Spotify, podcast apps of online hier.

Benieuwd of Mayra’s insta echt zo impressionant is als ik zit te beweren? Je checkt ‘m hier. 

Heb jij het boek gelezen? Wat vond je er van?