De beste plussize badjas EVER? Ik heb ‘m gevonden!

plussize badjas hamadoekengeluk

Er zijn zo van die momenten dat ik echt merk dat je in plussize maten minder opties hebt dan kleinere maten. Zoals begin vorig jaar, toen ik lastminute uitgenodigd werd om een dagje naar de sauna te gaan. M’n bestaande badjas was te klein geworden (zo’n mooie manier om te zeggen dat ik gewoon dikker geworden ben haha) en de badjassen die het saunacomplex zelf voorziet passen niet (nee echt niet, en ja ik heb het geprobeerd). In fysieke winkels wordt mijn maat natuurlijk meestal niet verkocht, en ook online bleek de zoektocht ongelooflijk frustrerend en de opties beperkt. Spoiler alert: ik ben uiteindelijk dus niet naar de sauna kunnen gaan. Fucking irritant dat je door zoiets praktisch als “geen badjas kunnen vinden in mijn maat” zo’n leuke dag moet mislopen. Dat ging me dus niet nog een keer overkomen…

Sindsdien ben ik op zoek naar de perfecte badjas. Lang genoeg (want giant), breed genoeg (want giant ass, en ik zou toch liever niet rondlopen met een ontblote punani) en niet te dik van materiaal of te warm (want ik ben al heet en dik genoeg van mezelf). Superblij was ik toen ik de plussize badjassen van hamamdoekengeluk tegenkwam! Intussen heb ik m’n badjas al eventjes in huis en heb ik ‘m uitgebreid kunnen testen, ook in de sauna, en wil ik heel graag deze tip met jullie delen. Ready? LET’S GO!

Alright, talk to me, wat maakt deze zo awesome dan?

Om te beginnen gaan ze tot maat 60. You guys know I’m a sucker for size diversity, dus daar scoor je al direct punten mee wat mij betreft. Je merkt dat ze ook echt gemaakt zijn voor een voller lichaam, en niet dat ze gewoon een kleinere maat verbreed heeft. Zo heeft de voorkant een soort extra “flap”. Ideaal, want niks zo irritant als bij elke bries je badjas krampachtig vastgrijpen in de hoop je vagina niet te flashen aan een hoop vreemden, om vervolgens alsnog helemaal exposed te zijn zodra je gaat zitten. Ik zweer het, sommige ontwerpers hebben precies nog nooit een vrouw gezien.

Niet in deze badjas dus! Ik voelde me de hele tijd comfortabel en secure en was nooit bezorgd voor een perongeluk-potloodventer-momentje. Verder zijn ze gemaakt van 100% hydrofiel katoen waardoor ze snel opdrogen en heel luchtig dragen (vind ik dus echt ideaal) én ze hebben grote zakken. zakken. ZAKKEN. Altijd een pluspunt.

De plussize badjassen worden handgemaakt in een heleboel verschillende kleurtjes. Ik twijfelde tussen “safe” donkergrijs of toch een fellere kleur en liet jullie meestemmen op social media, en jullie waren helemaal wild van deze turquoise. Ik ben zo blij met m’n keuze (of naja, jullie keuze haha) en word altijd vrolijk als ik ‘m aanheb. Ik twijfelde eerst of deze misschien toch te fel zou zijn, maar ik krijg er alleen maar complimentjes over. Omdat ik zo tevreden ben, wil ik eigenlijk nog een tweede gaan aankopen, in donkergrijs dan. Gewoon leuk om eens af te wisselen, toch?

Super! Hoe vallen ze qua maat?

Ik ben zelf natuurlijk best een giant (1m85, blame my parents) dus voor mij valt hij op knielengte. Voor normale niet-giant mensen komt de badjas sowieso langer, halverwege de kuit. Ze vallen redelijk op maat, maar omdat ik best brede heupen heb én natuurlijk ook lang ben én een badjas wat mij betreft sowieso wel lekker los mag zitten, ging ik een maat omhoog. Ik draag hier dus hun grootste maat. Als je twijfelt tussen 2 maten, zou ik persoonlijk toch de grotere nemen. Ze hebben ook een tweede model met een rits, maar dat was iets minder mijn stijl.

De kleuren in de webshop zijn iets levendiger dan in het echt, ik vond de mijne in real life iets organischer qua kleur (wat mij betreft een pluspunt, maar dan weet je dus dat je de kleuren in de shop misschien een klein beetje moet afzwakken).

Ze kosten €95 en ik kan me voorstellen dat dat misschien iets meer is dan je zou willen uitgeven aan een badjas… en toch moet je het doen! I’ll tell you why.

Okee, dus waarom moet ik deze absoluut in huis halen?

Ze worden met de hand gemaakt in een prachtige en kwalitatieve stof, met een hele fijne pasvorm, en ik kan je eerlijk zeggen dat ze echt elke eurocent waard zijn en je er nog jaren plezier van gaat hebben. Nu met alles dat er gaande is rond Corona vind ik het bovendien ook extra belangrijk om lokale en kleinere ondernemers te steunen en een hart onder de riem te steken. Als je dat ook nog een kan combineren met iets liefs doen voor jezelf zoals een awesome badjas kopen zodat je voortaan extra confident kan rondparaderen , dan moet je dat dus gewoon doen. Nah.

Enneuh…anders komen de feestdagen er natuurlijk ook aan, ideaal als cadeautje voor onder de kerstboom!

Even dromerig in de verte staren want er zijn nu eenmaal maar zoveel poses die je kan doen in een badjas he jongens sorry hoor.

Meer weten? Neem een kijkje op www.hamamdoekengeluk.nl.