Shoppen bij Maxim’s, de grootste plussize winkel van Nederland

Vandaag een blogje over shoppen bij Maxim’s, de grootste plussize winkel van Nederland!

Huh, maar jij bent toch Belgisch?

Klopt! Sinds een jaar werk ik ongeveer 1 dag per week als freelancer voor Maxim’s. Ik zorg daar voor content voor social media, plan alles in, maak nieuwsbrieven, zorg dat de website netjes is,… Echt een hele toffe job, niet alleen door het soort werk, maar ook omdat ik zo dus geregeld in een plussize winkel kom.

Ahhh, op die manier. Go on.

Alright. Je kent mij waarschijnlijk vooral als online shopper. Die reputatie is helemaal terecht. De Asos bezorger kent mij bij naam en zou blindelings mijn adres weten te vinden. Maar wat je misschien niet weet, is dat ik shoppen in een winkel echt superleuk vind. Het gevoel van al die materialen tussen je vingers, alles kunnen passen wat je wilt, direct met een zak met je aankopen de deur uitlopen… Heaven. Toen ik een kleinere plusmaat had ging ik vaak nog in reguliere winkels shoppen, maar nu ik een volle 52 ben pas ik kleding in mainstream winkels niet meer (en heb ik ook geen zin om mijn geld te geven aan merken die geen kleding maken voor mensen als mij).

Zijn er dan geen plussize winkels in je buurt?

Not really. In een straal van pakweg 20 kilometer heb ik een mini Paprika, een MS Mode (in het shopping centrum) en 1 of 2 damesboetiekjes. Rij ik naar de Meir, dan kan ik denk ik alleen nog terecht in de Ulla Popken. Qua aanbod is het dus niet megawow in mijn buurt, en de opties die er wel zijn, zijn doorgaans mijn stijl niet. En da’s natuurlijk een belangrijke! Want hoewel ik die winkels absoluut hun bestaansrecht gun, en er vast mensen zijn die er wél blij van worden, wil ik geen compromis hoeven te maken in mijn stijl alleen maar om blij te zijn dat ik iets kan vinden dat past. Nee, ik wil het ook oprecht leuk vinden. Hallo, ik werk toch hard genoeg voor mijn geld he?

Vandaar dat online geshop dus. Dat is een wereld aan winkels die ineens voor mij beschikbaar zijn, en waar ik wel mijn ding kan vinden. Maar online shoppen heeft ook zo zijn nadelen natuurlijk, en ik was oprecht vergeten hoe tof het is om in een stenen winkel te shoppen tot ik terecht kwam bij Maxim’s.

En mijn hernieuwde liefde deel ik ook graag eens met jullie! Full disclosure: ze hebben me niet gevraagd om dit te schrijven en ik word hier ook niet voor betaald. Mijn eigen mening is heilig voor mij en ik zou echt nooit iets schrijven over iets waar ik niet zelf 100% achter sta. Ik schrijf dit omdat ik oprecht enthousiast ben en dit graag met jullie wou delen.

Enneuh, wat maakt Maxim’s zo amazing dan?

Kort gezegd: de opties. Ze zijn de grootste winkel van Nederland, 400 m² winkeloppervlakte met meer dan 40 merken, van maat 42/44 tot maat 56/58 én een outlet. Dat getal zegt misschien niet zo veel, but trust me: ze zijn gigantisch. Letterlijk voor ieder wat wils dus, want het gaat echt over alle prijsklassen en stijlen heen. Of je nu 16 of 96 bent (en dat is ook écht de leeftijdsrange van vrouwen die daar komt). Voor iemand als mij, die graag lekker veel rondkijkt en veel wil kunnen passen en bekijken, is dat echt heel aangenaam.

Deze 4 leukerds had ik bijvoorbeeld vandaag op 2 minuten bij elkaar gegrabbeld (helaas niet alle vier naar huis genomen, sugardaddy anyone?), en dan heb ik nog geen vijfde van de winkel doorgenomen. Ze hebben een helft met de meer trendy dingen en de andere helft met wat meer tijdloze en klassiekere merken, dus elke stijl is zowat vertegenwoordigd. Elke week dat ik er kom zijn er weer twaalfduizend nieuwe dingen bijgekomen, dus het blijft echt leuk om er te komen en ik zie altijd wel weer nieuwe snoepjes.

Het zorgt er ook voor dat ik nooit met twijfels in de auto stap, want ik weet dat ik daar SOWIESO iets ga vinden. Ken je dat gevoel dat je rondloopt in een winkel en met moeite 3 stuks bij elkaar kunt schrapen waarvan je maar hoopt dat ze gaan passen? Dat gevoel van een dag te gaan shoppen en gefrustreerd met niks thuiskomt omdat niks leuk was en niks paste en je je goesting niet vond? Dat heb je hier dus nooit. Laat mij daar 10 minuten rondscharrelen en ik kom met 20 dingen aangelopen, allemaal in mijn maat, allemaal in mijn stijl. Dat maakt de drempel om te gaan ook een stuk lager. Niks zo irritant namelijk als verwachtingsvol veel tijd en energie te steken in een winkelbezoek om dan met lege handen naar buiten te komen, en dat heb je hier dus niet. MEGA voordeel wat mij betreft.

Omdat het zo groot is, moet je wel even je tijd pakken, zeker voor je eerste bezoek. Soms kan de hoeveelheid ook een beetje overweldigend zijn (en heel eerlijk? We zijn dit ook niet echt gewend, meestal zijn er voor ons nu eenmaal niet megaveel opties…). Kwestie van een paar keer diep in en uit ademen, verstand op nul en shoppen maar. Of gewoon advies vragen aan de verkoopsters natuurlijk, als je dat fijn vindt.

Oeehh, top! En waar vind ik die winkel dan?

Ze zitten op de Hoofdstraat 48 in Best. Je kan gratis parkeren voor de deur, of de trein nemen want dat is ook vlakbij. En ja, Best is omgeving Eindhoven. Ik voel alle Belgen nu naar hun hart grijpen en roepen “Wat? Zo ver? No fucking way josé“, maar het is echt goed te doen. Zoals gezegd ben ik daar zelf wekelijks, en ik spring nog steeds met plezier die dag in mijn auto. Ik woon in the middle of nowhere tussen Antwerpen en Brussel, en ik ben er op een dik uurtje. Laat je dus niet afschrikken door de afstand!

Je kan meer info ook vinden op hun website hier (die ik trouwens gemaakt heb gnagna) of hun volgen op hun facebookpagina. Go check them out!

Had jij al van deze winkel gehoord?