Waarom een break nemen als blogger best wel moeilijk is

De voorbije maanden was ik op social media break. Nu was ik nooit iemand die 3 keer per dag postte, maar de afgelopen periode besloot ik heel bewust zo goed als niks te plaatsen, op een paar zeldzame updates na. Ook probeerde ik zoveel mogelijk weg te blijven van Instagram en Facebook.

De reden hiervoor was dat het gewoon even echt niet zo goed met me ging. De constante stroom van negativiteit en haat die ik kreeg als plussize bodypositive blogger werd me, samen met andere privé omstandigheden, gewoon echt te veel. Ik ben niet eens zo heel groot als blogger, maar m’n inbox werd wekelijks overspoeld met mensen die me dood wensten en zeiden dat ik een slecht voorbeeld was, of mensen die zich op allerlei manieren aan me opdrongen met dickpics en stalkerige berichten. Ik was doodop. Dat voelde ik al een tijdje, maar omdat ik ook echt ZO VEEL heb aan de mensen die me volgen, vond ik het moeilijk om er afstand van te doen, en probeerde ik toch door te doen.

Haha, strak plan Marianne, maar zo werkt dat natuurlijk niet. Uiteindelijk moest ik dus toch de knoop doorhakken: bye bye social media.

Voor m’n mentale gezondheid heeft het wonderen gedaan. Na enkele maanden rust is m’n fighting spirit verdubbeld, heb ik nog nooit zoveel inspiratie gehad en kan ik niet wachten om er weer vol in te vliegen. Ik heb de interactie met m’n volgers ook echt gemist, en kijk er zo hard naar uit weer alles te horen over jullie inzichten, problemen en successen.

Langs de andere kant, is het ook best wel sucky. Je kan het draaien of keren zoals je wilt, maar online aanwezig zijn is gewoon echt belangrijk als je wil groeien als blogger. En hoewel die groei op zich me niet echt bezighoudt, wil ik uiteraard wel graag mijn platform met zoveel mogelijk mensen kunnen delen en zoveel mogelijk mensen bereiken. Dus onrechtstreeks is groei ook voor mij dus gewoon wel echt belangrijk. Een paar maanden verdwijnen op social media is misschien supergoed voor je state of mind, maar het is killing voor je bereik. Ik weet gewoon nu al dat minder mensen m’n post gaan zien, dat ik heel wat actieve volgers verloren ben en dat merken waarschijnlijk vergeten zijn wie ik ben. Ik wist op voorhand dat dat de gevolgen zouden zijn en heb besloten dat niks belangrijker is dan m’n mental health, maar leuk is het natuurlijk niet.

Dus, wat mogen jullie de komende tijd verwachten? Ik ga terug meer posten, zowel op m’n blog als gewoon losse posts op instagram en Facebook. Waarschijnlijk krijgt de blog een makeover dit jaar, en sowieso ga ik een deel oude posts verwijderen. Misschien komt er zelfs nog een tweede platform bij. Ik ga posten waar ik zin in heb, en dus niet enkel mode-dingetjes. En deze blog wordt in de eerste plaats nederlandstalig (ieeee, spannend!).

Last but not least: ik ga regelmatig zeuren om eens iets te commenten of te liken. Niet omdat ik daar zo’n kick van krijg, maar omdat zo’n dingen écht helpen om die social media put van de laatste maanden weer een beetje te dichten, en dat helpt mij om weer back on track te raken. Schatjes als jullie zijn, verwacht ik dat jullie dat wel zullen begrijpen. We shall see. Zeg het me vooral als ik te annoying begin te worden, okee?