I said yes to the dress! Shoppen bij EMB fashion.

I said yes to the dress! Maar nee, niet heus. Je zou het niet zeggen als je m’n Pinterest zag, maar ik ga niet trouwen en een verloving zit er voorlopig ook niet aan te komen (voor zover ik weet). Omdat ik wel erg benieuwd was naar Emb-fashion, de enige curvy bruidswinkel van Nederland, ging ik gewoon jurken passen voor de blog! Ik gaf dit uiteraard wel op voorhand aan, het is niet de bedoeling om gewoon als girl’s night jurken te gaan passen (ik hoorde je het al denken, stouterd!).

Als je een grotere maat hebt, zijn heel veel mainstream dingen voor jou niet zomaar beschikbaar. Zo kan ik niet gewoon naar de stad om daar in 20 winkels te gaan shoppen, bijvoorbeeld. Met bruidsjurken is dat (helaas) niet anders. De meeste bruidszaken gaan tot pakweg maat 44. Ze kunnen wel een grotere maat bestellen, maar dan kan je die jurk dus niet eerst even passen. Je moet dan maar “raden” hoe het er uit zal zien bij jou. Als je heel lief bent, proberen ze je misschien nog in een te kleine jurk te proppen zodat je toch een vaag idee hebt hoe het er uit zou zien in je eigen maat, maar in sommige zaken mag je zelfs niet passen.

Werkt misschien prima voor een heleboel mensen, maar als ik zoveel geld ga uitgeven dan wil ik toch écht wel eerst kunnen passen. Bovendien wil ik gewoon die hele ervaring kunnen meemaken, net zoals eender welke andere bruid.

Daar komt Emb fashion dus aan te pas. Zodra ik binnenkwam zag ik rijen en rijen aan curvy bruidsjurken, van maat 38 tot maat 70, in allerlei verschillende stijlen. Hello bridal heaven! Het is natuurlijk fucked up dat de meeste bruidswinkels er maar van uitgaan dat volle vrouwen geen mooie jurk willen hebben, dus ik vind het echt awesome dat er een zaak bestaat zoals EMB die begrijpt dat ook volle bruiden liever niet in een aardappelzak trouwen (I know, zo shocking). Je merkt dat ze ook gewoon écht curvy expertise in huis hebben, want naast sluiers en accessoires hebben ze er ook producten tegen schurende dijen (onder zo’n jurk ga je natuurlijk geen legging aandoen) en ondergoed voor grote maten en cupmaten. The full package.

Na een gezellige kennismaking was het tijd om te passen. Persoonlijk heb ik dus helemaal niks met van die poofy prinsessenjurken. Ik hou meer van kant en een wat strakker silhouet. Maar hey, hoe vaak kom je nu in zo’n winkel, dus ik besloot lekker toch wat verschillende stijlen te passen. Get ready for a princess party!

 

 

Hoewel ik alle jurken echt prachtig vond, merkte ik toch bij mezelf dat die poofy dresses toch écht niks voor mij zijn. Superleuk om te passen, maar minder mijn stijl. Dat was gelukkig helemaal niet erg, want jurken genoeg! Ik heb uiteindelijk een 5tal jurken gepast (een mens moet ook niet overdrijven), maar ik kon in mijn maat wel zeker 20 jurken passen als ik dat had gewild. Ze hebben allerlei exclusieve buitenlandse merken, zoals Maggie Sotero, Essense of Australia en Studio Levana. De meeste jurken kosten tussen de 1000 en 3000 euro, al is er ook een outlet hoek waar je een prachtige jurk kan vinden voor een paar 100 euro.

En daar was ie dan. De jurk. Crèmekleurig, met kraaltjes die een soort kant patroon vormden, een flowy onderkant en offshoulder bandjes. De tranen schoten me in de ogen. Ik, die altijd vol sarcasme en spot naar die jankende bruidjes van Say Yes to The Dress kijkt stond net-niet-jankend  naar mezelf te kijken in de spiegel. Helaas was hij net een maatje te klein en heb ik geen foto in volle glorie, maar hier is een preview. Ik krijg serieus weer tranen in m’n ogen als ik er aan denk, echt the perfect dress dus.

Ik ging met een grote glimlach weer naar huis, en dat is een ervaring die ik natuurlijk elke vrouw gun. Dit artikel werd niet gesponsord en ik ging niet haar huis met een dikke cheque. Ik vind gewoon oprecht dat dit een winkel is die de moeite van het delen waard is. Neem dus zeker eens een kijkje op hun facebookpage, die vind je hier.