OOTD – Zizzi black lace dress

plussize-black-lace-dress-6

No matter how much I experiment with fashion and have fun with it, I always go back to my first love: black lace dresses. There is something so feminine yet effortless about it, and they make me feel at home. Black lace dresses and I, we go way back.

Black lace dress from Zizzi

I first saw this dress when I was visiting Zizzi at a fashionfair, and immediately wanted to try it on. All the details, from the gorgeous black lace to the wrapover, are just so pretty and perfect… I never wanted to take it off! So you can imagine my happiness when it finally hit the shops. I love how the black slipdress underneath is slightly shorter, so you get a hint of sheer lace, and how it’s supercomfi but at the same time shapes the body in a very subtle way, because of the pleats. I wear this to work or when I’m out, with heels or flat folk sandals, and it can definitely be worn all year round (hello new dress for christmas!). Paired with a classic red lip (one of my other first loves), you just can’t go wrong. Hope you like it!

plussize-black-lace-dress plussize-black-lace-dress-7 plussize-black-lace-dress-3 plussize-black-lace-dress-8 plussize-black-lace-dress-2 plussize-black-lace-dress-4

dress – Zizzi
shoes – New Look
earrings – forever21
photography by Roxanne Letterie

Leave a Reply

OOTD – Zizzi zwarte kanten jurk

plussize-black-lace-dress-6

Hoeveel ik ook experimenteer met mode en hoe leuk dat ook is, ik ga toch regelmatig terug naar mijn eerste liefde: zwarte kanten jurkjes. Ik voel me er gewoon zo vrouwelijk in, maar tegelijkertijd zijn ze zo moeiteloos en voelen ze altijd alsof ik afspreek met iemand die ik al 20 jaar ken en bij wie ik helemaal mezelf kan zijn.

zwarte kanten jurk van Zizzi

Ik zag deze jurk voor het eerst toen ik Zizzi bezocht op een modebeurs en wou ‘m ONMIDDELIJK passen. De details zijn gewoon zo perfect: het wikkeleffect; het krachtige zwarte kant… Ik wou ‘m dus nooit meer uit trekken. Helaas moest het toch, dus je kan je voorstellen hoe blij ik was toen deze eindelijk in de winkels kwam te hangen. Ik draag deze naar het werk of voor een avondje uit, met hakken of platte folklore-inspired sandalen en hoewel het een perfect tussenseizoen jurkje is zie ik deze ook wel met een kousenbroek in de winter, of voor een feestje (hallo nieuwe jurk voor kerstmis). Ik moest er perse rode lippen bij (nog zo’n eerste liefde…), die twee zijn gewoon made for eachother.

plussize-black-lace-dress plussize-black-lace-dress-7 plussize-black-lace-dress-3 plussize-black-lace-dress-8 plussize-black-lace-dress-2 plussize-black-lace-dress-4

jurk – Zizzi
schoenen – New Look
oorbellen – forever21
photography by Roxanne Letterie

Leave a Reply