OOTD – plussize white jeans

plussize-witte-jeans-marianne-nykjaer-10

You guys know that I wear pretty much anything, including all the stuff big girls supposedly can’t wear (croptops, horizontal stripes, bodycons, bikini’s, ridiculously short miniskirts,… bring it on!). But there are also definitely some items I will NEVER wear. That list includes white leggings, croptops, bolero’s, uggs and tunics with points at the hem (WHYYYYY). And then there are a couple of things that float somewhere between those 2 lists, that are so new I’m not sure what to do with it or I haven’t figured how to wear yet for my bodytype.

How to style plussize white jeans

White jeans is definitely one of those inbetween-floaters! I see plussize white jeans worn a lot in plussize with bright floral tunics and some sort of jeans jacket, and that is not my thing (this is pretty much the understatement of the century). I was intrigued by them though, and wanted to see if I could find a way to make it my own.

Mission accomplished! Not only do I now totally tolerate white jeans, I’m actually digging them. How about that. The trick for me was to keep it clean and opt for a flattering and elongating silhouette with a matching white top and finishing the look with a long flowy coat.

Anyway, here’s my take on styling plussize white jeans. Have a look!

plussize-witte-jeans-5 plussize-witte-jeans-marianne-nykjaer-6 plussize-witte-jeans-marianne-nykjaer-4 plussize-witte-jeans-marianne-nykjaer-12 plussize-witte-jeans-marianne-nykjaer-3 plussize-witte-jeans-marianne-nykjaer-9 plussize-witte-jeans-marianne-nykjaer-2 plussize-witte-jeans-marianne-nykjaer plussize-witte-jeans-marianne-nykjaer-7 plussize-witte-jeans-marianne-nykjaer-8

White jeans – Junarose
Top – Coolcat
Coat – Topshop
Heels- New Look
Photography by Roxanne Letterie

What do you think of white jeans?

3 Comments

 1. Christine De Pauw
  May 26, 2016 @ 9:54 AM

  Looks great!

  Reply

 2. Chrisje
  May 26, 2016 @ 9:31 PM

  Do not hesitate and make it a classical outfit! very stylish…

  Reply

 3. Joy
  May 27, 2016 @ 3:24 PM

  I love you i love you i love you. FUCKING SLAY

  Reply

Leave a Reply

OOTD – plussize witte jeans

plussize-witte-jeans-marianne-nykjaer-10

Zoals jullie weten geef ik geen fuck om regeltjes over wat ik zogezegd niet zou mogen dragen met mijn maat en draag ik gewoon waar ik zin in heb (croptops, bodycons, bikini’s, horizontale strepen, minirokjes,… bring it on!). Dat wil echter niet zeggen dat ik zomaar eender wat aantrek, want ik heb ook wel degelijke en lijst met items waarvan ik echt gillend wegloop. Dingen als witte leggings, uggs, crocs, bolero’s en tunieken met van die flapperende punten onderin (WAAROM) geven mij spontaan pijn aan mijn ogen. En dan zijn er nog de items die ergens tussenin zweven, meestal omdat ze zo nieuw zijn dat ik nog niet weet wat ik er van vind, of omdat ik nog niet weet hoe ik het moet laten werken voor mijn stijl en bodytype.

Hoe stijl je een plussize witte jeans

De plussize witte jeans is een van die zweef-items. Ik zie ‘m vaak gedragen worden in combinatie met een fleurige top en iets jeansjasjes-achtig, maar dat is niet echt m’n ding (understatement van de eeuw). Toch bleef ‘ie door m’n hoofd spoken, en ben ik uiteindelijk toch bezweken omdat ik toch eens wou kijken of er een manier was om de plussize witte jeans te overwinnen en trouw te blijven aan m’n eigen stijl.

And jup, I did it! Voor mij was de truc om het lang en clean te houden, met een matching witte top en een oversized flowy jas. Digging it.

Ziezo, dit is mijn manier om witte plussize jeans te dragen… Hope you like it!

plussize-witte-jeans-5 plussize-witte-jeans-marianne-nykjaer-6 plussize-witte-jeans-marianne-nykjaer-4 plussize-witte-jeans-marianne-nykjaer-12 plussize-witte-jeans-marianne-nykjaer-3 plussize-witte-jeans-marianne-nykjaer-9 plussize-witte-jeans-marianne-nykjaer-2 plussize-witte-jeans-marianne-nykjaer plussize-witte-jeans-marianne-nykjaer-7 plussize-witte-jeans-marianne-nykjaer-8

White jeans – Junarose
Top – Coolcat
Coat – Topshop
Heels- New Look
Photography by Roxanne Letterie

What do you think of white jeans?

Leave a Reply