OOTD – mom jeans

plussize-confidence-marianne-nykjaer-9

Jullie kennen natuurlijk allemaal de skinny jeans, bootcut jeans, straight jeans of boyfriend jeans. Ik had ook nooit gedacht dat er een jeans zou kunnen komen die ik nog leuker vind dan m’n skinnies, maar dat is voordat ik de mom jeans ontdekte! Deze jeans zie ik steeds vaker bij straightsize fashion, en ik kan echt niet wachten tot hij ingeburgerd raakt bij plussize.

Huh? Wat is een mom jeans?

Mom jeans zijn highwaisted, lichtje baggy jeans. Vergelijkbaar met een boyfriend eigenlijk, alleen komen ze hoger (een stukje onder je navel ongeveer). Maar wat een mom jeans vooral totaal anders maakt is het feit dat er heel weinig stretch in zit. Heel veel jeans, en al helemaal als je kijkt naar plussize jeans, zijn superstretchy. Ik ben eigenlijk ook niet anders gewend, dus voor de eerste keer zo’n stijve niet-stretchy mom jeans aantrekken was echt wel even wennen. Maar nu vind ik het fijn, dat gevoel van stijve stof die wat structuur geeft.

mom jeans stylen

Betekent dat dat ik m’n skinnies de deur uitgooi? Neen hoor, maar ik vind het wel een superleuke toevoeging! Voor deze look koos ik voor een simpel wit shirt (ik moest ‘m hebben, hoe leuk is die quote? “self confidence is the best outfit”) en hakken. M’n oversized jas van de Zizzi black label collection vind ik hier ook heel erg fijn bij… Dit is echt geen typische plussize outfit, en er zijn vast genoeg mensen die dit “onflatterend” en “onsexy” vinden, maar ik word veel te blij van deze outfit om me daar iets van aan te trekken. #sorrynotsorry

marianne nykjaer mom jeans marianne nykjaer mom jeans marianne nykjaer mom jeans marianne nykjaer mom jeans marianne nykjaer confidence shirt marianne nykjaer mom jeans marianne nykjaer mom jeans

 mom jeans – Asos
shirt – River Island
heels – New Look
coat – Zizzi Black Label