OOTD een kimono als swimwear coverup

De zomer komt eraan, en dus is het tijd voor mij om na te denken over swimwear options. That’s right, geen bikinibodystress voor mij, ik ben bikiniready all year round! Dit jaar struggle ik vooral met het vinden van leuke swimwear coverups. Tuurlijk is het leuk om je bloot vel te flaunten op het strand, maar even snel iets aan kunnen trekken (om met die cute bartender te gaan praten, bijvoorbeeld, ik zeg zo maar iets) is toch ook wel handig. Pareo’s zijn niet helemaal mijn ding (op zich is er niks mis mee, ik vind ze alleen niet echt een style statement…) en van die coverup tuniekjes zijn vaak etnisch geinspireerd (en ik ben zwaar allergisch aan boho en ibiza stuff.). De oplossing? Kimono’s!

Kimono’s als swimwear coverup

Kimono’s zijn niet alleen supercute met bodycon jurkjes of ripped jeans, maar zijn ook superleuk als (plussize) swimwear coverup.

Ik besloot er zelf eentje te maken en vond een IDIOOT makkelijke en snelle manier om dit te doen. Dat kan je hier lezen (en dus zelf gaan maken). Uiteindelijk werd ik zo excited dat ik er 4 maakte in EEN UURTJE TIJD (ja ik loop te schreeuwen maar come on hoe awesome is dit ook?), in verschillende lengtes, materialen en printjes, en die ga ik nu allemaal aan jullie tonen! Je vindt bij elke kimono ook de stofdetails. Kom maar op met die zomer, I’m so ready for this!

Disclaimer: ehm, ik ben eigenlijk totally not ready for this, hah! Ik ben zo bleek dat ik lichtgeef in het donker, dus je moet het inbeelden met een bruiner kleurtje… En het was echt typisch belgisch weer, wat verklaart waarom ik awkward sta te poseren naast een stopcontact, in plaats van glamourous op een bounty-strand. Ik had ook ‘s werelds slechtste hairday…. maar ik ging alsnog dapper voort met deze foto’s omdat ik jullie niet langer in spanning wou houden. Da’s liefde he?!

retouchfree zone

opgelet: dit is een retouch-free zone. Het zou zo makkelijk zijn om m’n imperfecties weg te shoppen in deze foto’s, maar ik laat het zo. Er is niks mis met imperfecties… ik draag de mijne met trots. Ik hoop jij ook. Whoop whoop wobbly bits dus! *waves*

rode korte kimono

De stof was 1mx1m50, bij mij staat dat als een soort boxy cropped kimono. Ik maakte dit in een shiny bloemetjes stof. Deze is ook nog wel leuk op een shortje ofzo, denken jullie ook niet?

plussize-kimono-1 plussize-kimono-2 plussize-kimono-4 plussize-kimono-3

grijze luipaardprint kimono

Flowy chiffon-ish met een vleugje luipaard, lichtjes doorschijnend… Rawr! Dit stofje moest natuurlijk ook mee. Deze maakte ik iets langer dan de vorige, de stof was 1m20x1m80.

plussize-kimono-8 plussize-kimono-5 plussize-kimono-18 plussize-kimono-7

Witte doorzichtige kimono

Sorry, ik moet echt even stilstaan bij het feit dat deze mesh stof een DOLFIJNprintje heeft. Hoe perfect is dat? Deze lengte vind ik zelf het allerleukst denk ik (nog op m’n wishlist in deze lengte: een kanten kimono en een roze dip-dye), de stof was 1m50x2m20.

plussize-kimono-10 plussize-kimono-9 plussize-kimono-11 plussize-kimono-12

zwart en goud longline kimono

Deze is van zwart katoen met gouden streepjes. Ik kwam dit stofje tegen in de sale en grabbelde dan maar gelijk 4 andere kleuren mee ook (tja. er zit goud in. dat was te verwachten dat ik daar verliefd op zou worden.). Deze liet ik heel lang, 1m50x2m50, voor een longline oversized effect. Als ik wandel flowt deze achter me aan als een cape #badass.

   plussize-kimono-17 plussize-kimono-13 plussize-kimono-16 plussize-kimono-15

kimono’s – ZELFGEMAAKT OW YEAH (hier kan je vinden hoe je ze zelf maakt!)

zwart badpak en grijs badpak – Primark
wit badpak – asos tall
zwarte bikini en bodychain – H&M
lippenstift – Hema soft matt
chickenhair – all mine baby! #badhairdaygalore

Leave a Reply

OOTD a kimono as swimwear coverup

Yeey, summer is coming! Time to start thinking about swimwear options. That’s right, none of that “omg I need a bikinibody” stress bullshit for me. Want a bikini body? Put a bikini on a body. Congratulations, you’re done. With that out of the way, let’s focus on the real problem this season: swimwear coverups! Nothing wrong with flaunting some skin on the beach, but every now and then it’s just nice to grab something to throw over your swimwear (to go talk to that cute bartender, for instance). Pareo’s are not my thing at all (pareo? Pareno!) and those tunic thingies are often ibiza-inspired (you guys know I’m allergic to anything boho or ibiza…). The solution? Kimono’s!

Kimono’s as swimwear coverup

Kimono’s aren’t just supercute on bodycon dresses or with ripped jeans, but they are totally amazeballs for a swimwear coverup too.

I decided to make one myself and figured out a RIDICULOUSLY easy and quick way to do so. You can read all about making your own kimono here. In the end, I got so excited that I made 4 of them in ONE HOUR (yes I’m screaming because omg so much excitement for this.). I made them in different materials, lengths and prints and I’m showing them all here for you. TADAA. Bring on the summertime, I’m so ready for this.

Disclaimer: dude… I am SO not ready for this haha! I’m so pale I basically glow in the dark, so imagine all of these with a bit of a tan. We also had the shittiest belgian weather when we wanted to take these pictures, which is why I’m awkwardly posing in a bikini in my livingroom (*waves at the nextdoor neighbor staring at me*). I was also having THE WORST hairday, a state of hair I like to refer to as “chickenhair”… but I went ahead and shot it anyway because I didn’t want to keep you guys waiting. That’s real love for you right there.

retouchfree zone

note: this is a retouchfree zone. It would be so easy to photoshop out my imperfections, but why should I… This is what I look like. I carry my imperfections with pride, I hope you do too. whoop whoop wobbly bits! *waves*

red cropped kimono

Fabric was 1mx1m50, which fits me like a boxy cropped kimono. I made this one in a shiny slightly stiff floral material. I think this one would also look really cute with ripped shorts, don’t you think?

plussize-kimono-1 plussize-kimono-2 plussize-kimono-4 plussize-kimono-3

GREY LEOPARDPRINT kimono

Flowy chiffon-ish with a hint of leopard, slightly see-through… Rawr! Obviously I had to bring this fabric home. I made this one a bit longer than the red one, the fabric was 1m20x1m80.

plussize-kimono-8 plussize-kimono-5 plussize-kimono-18 plussize-kimono-7

WHITE MESH SEETHROUGH kimono

Can we take a moment to appreciate the fact that this fabric has white DOLPHINS on it? (yelling again. Sorry.) How perfect is this? I think I like this length the best, definitely also want to make a lace kimono like this one and perhaps one in a pink dipdye… Anyway, the fabric was 1m50x2m20.

plussize-kimono-10 plussize-kimono-9 plussize-kimono-11 plussize-kimono-12

BLACK AND GOLD longline kimono

This one is black cotton with a gold stripe. I found this one on sale so naturally, I grabbed it in 4 other colours as well (I *might* have a tiny gold fetish). I left this one really long, for a longline oversized effect. It’s made from 1m50x2m50 and when I walk it flows behind me like a cape #basicallyasuperhero

   plussize-kimono-17 plussize-kimono-13 plussize-kimono-16 plussize-kimono-15

kimono’s – HANDMADE OW YEAH (find out here how to make them yourself!)

black swimsuit and grey swimsuit – Primark
white bathingsuit – Asos tall
black bikini and bodychain – H&M
lipstick – Hema soft matt
chickenhair – all mine baby ow yeah!

 

1 Comment

  1. jayne burdeshaw
    May 18, 2016 @ 12:38 PM

    You are awesome. Thanks for both the sewing inspiration and showing off a fab bod that is similar to mine. You are right, love the bod you hAve.

    Reply

Leave a Reply